The Public Voice

News

Events

Take Action

Issues and Resources

About Us

 
 

A civil szervezetek nemzetközi szövetsége megvitatja a magánélet védelmének globális normáit

|

Madrid, 2009. november 3.

A világ legszélesebb civil társadalmi szövetsége, a „Public Voice” 2009. november 3-án Madridban (Spanyolország) tartandó konferenciáján vitát rendez „A privacy globális normái a globális világban” címmel. A konferenciát az adatvédelmi biztosok 31. éves nemzetközi konferenciájához kapcsolódóan rendezik meg.

Az egyetemi szféra, a fogyasztói és a digitális jogok, valamint a munka világa prominens képviselői és szakértői vitatják meg köztisztviselőkkel és az üzleti szektorral, hogy miként lehet növelni az adatvédelmi tudatosságot a globális közösségben, és hogyan lehet elősegíteni a civil társadalom részvételét azokban a döntéshozatali folyamatokban, amelyek jobb adatvédelmi és magánélet-védelmi normák globális elfogadásához vezetnek.


A konferencián elsőként áttekintik a legfrissebb privacy- és emberi jogi fejleményeket, valamint a világszerte lezajlott nagyobb privacy-aktivista kampányokat. Stavros Lambrinidis, az Európai Parlament alelnöke is meghívást kapott a legfrissebb fejlemények észrevételezésére.

A konferencia foglalkozik azokkal a jelenlegi kihívásokkal is, amelyeket a fejlődő technológia és az új üzleti gyakorlat idéztek elő: a civil társadalom és az üzleti szektor képviselői megvitatják az olyan magánéleti vonatkozású témákat, mint a „cloud computing” vagy az internetes keresés. Szóba kerül továbbá a határátlépő adatáramlás a magán- és a közszektorban, az utaslistáktól a pénzügyi tranzakciókon át a személyes adatok kezelésének kiszervezéséig.

A konferencia záró fóruma nyilvánosságra hozza a civil társadalom Madridi Nyilatkozatát a magánélet védelmének globális normáiról, amelyet az OECD-ből, az EU 29-es munkacsoportjából, az Egyesült Államokból és Kanadából meghívott adatvédelmi szakemberek vitatnak meg. A zárszót Peter Hustinx, az európai adatvédelmi biztos tartja.

A konferencia támogatója a spanyol adatvédelmi hatóság, a részvétel ingyenes valamennyi résztvevő számára. A regisztráció kötelező. Kérjük, regisztráljon a rsvp@datos-personales.org címen. Kérjük, hogy teljes nevét adja meg, azokét is, akik nevében regisztrál.

A részletes program, a regisztráció és a gyakorlati tudnivalók megtalálhatók a http://thepublicvoice.org/events/madrid09/ címen.

http://www.facebook.com/thepublicvoice
http://community.thepublicvoice.org/
@thepublicvoice #globalprivacy

Kapcsolattartó: Katitza Rodriguez, The Public Voice Coordinator, katitza AT epic DOT org

Categories

, , , , , ,
 
 

Take Action

PARTICIPATE NOW

European Commission: Consultation on Personal Data Protection

Consultation due on December 31, 2009

 

Events

CALENDAR FOR CIVIL SOCIETY NETWORKING

This is a listing of events which may be useful for civil society to participate, connect and network on issues relating to information and communication technologies and policies.

TRANSLATE THE PUBLIC VOICE SITE:

العربية Български 简化字 正體字 Hrvatski čeština Dansk Nederlands Suomi Français Deutsch ελληνικά हिन्दी Italiano 日本語 한국말 Norsk Polski Português Români Русский Español Svenska

Past Events

Seoul logo

OECD 2008 Ministerial Meeting on the Future of the Internet Economy

Terra Incognita logo

Civil Society Privacy Conference
Montreal
Sept. 25, 2007

OECD Participative Web Forum
Ottawa
Oct. 3, 2007

Past Public Events

Cape Town Conference »

Wroclaw Conference »

Buenos Aires Conference »

Participation in the World Summit on the Information Society Internet Governance Caucus »

Civil Society Background Paper


Background paper logo